Laat het
ons fiksen

Laat ons het fiksen

FIKS is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd van Gemeente Breda en Gemeente Zundert. Jongeren gaan zich 20 uur per week inzetten voor de maatschappij. Het programma is ingericht voor jongeren van 16-27 jaar die leren hoe ze impact maken én zichzelf ontwikkelen.

Ben jij een organisatie die graag de nieuwe generatie aan zich bindt? Geef jij hen de kans en ruimte om zich te ontwikkelen terwijl ze bijdragen aan jouw missie? Fiksen we voor je. 

WAT DAN?

Jong talent tussen de 16 – 27 jaar zonder extra kosten

Een frisse blik van jongeren

Binding met de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt

Een frisse blik op een project dat relevant is voor jouw organisatie

WIE WAS JE VOOR?

NAC, De Nieuwe Veste, Pier15, Gemeente Breda, Zero Waste Nederland, Avans Hogeschool, De Zonnebloem, Hertog Zout, Jongerenwerk Surplus, Mondiaal Centrum Breda, MooiWerk, Pamba en nog veel meer!

Jongerenwerk surplus

Ik vind FIKS echt een super concept! Super dat jongeren de kans krijgen om in de praktijk aan de slag gaan met begeleiding waardoor ze hun eigen dingen kunnen ontdekken. Zo hebben de jongeren eenzaamheid en genderdiversiteit op de kaart gezet en bespreekbaar gemaakt op een middelbare school in Zundert.

Zero waste nederland

Goed initiatief waarbij jongeren ruimschoots de kans krijgen van alles te ontdekken. De ontmoetingen met z’n allen waren erg inspirerend en voor mij leverde het ook een nieuwe frisse kijk op mijn bedrijf op.

PAMBA

Onze FIKS deelnemers hebben een supertof project gedaan bij Pamba Bags, een sociale onderneming die met handgemaakte tassen gelijke kansen voor mensen in Nederland realiseert. ‘FIKS heeft een mooi doel. De communicatie was open, helder, snel en er werd goed geluisterd, ingevoeld en geadviseerd‘.